Du följer väl oss på Instagram?

Vad är det bästa med att vara sjöscout?


 


 

Tillbakablick till Atlantis 2014!

Välkommen till Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare!


Wasa Fyrvaktare är Vasas svenskspråkiga sjöscoutkår. I Finlands soligaste stad bedriver sjöscoutkåren sedan 2001 kustverksamhet för både små och stora sjöscouter. Du hittar oss oftast vid vår Kårlokal invid Villa Gerby där de olika åldersgrupperna har sina veckomöten, men rätt ofta håller vi även till vid Wasa Segelförening där kårens segelbåt står. Vi hittas också ute på havet, längs vandringsleder, på hajker, förläggningar och på läger. På hemsidan hittar du allmän information om kåren, information om de olika.
 

På hemsidan hittar du allmän information om kåren, information om de olika åldergrupperna, om programmet och kontaktuppgifter. Nyfiken på vad vår scouting är för något? Ta en titt under fliken Bli scout! 

Kallelse till vårmöte 25.03.2018

Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare kallar sina medlemmar till vårmöte 25.03.2018 kl.18 i Kårlokalen. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden, bland annat bokslut och verksamhetsberättelse för föregående verksamhetsår. Medlemmar över 15 år har rösträtt.  

Föredragningslistan hittarn ni i denna länk

Varmt välkomna!
Styrelsen

Mathias West

Vinterhajk 10-11.2

Spejarscouter och Explorerscouter! 

Anmälning till hajken 10-11.2 hittar ni här https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19241

Hajken hålls efter råddet på lördag och avslutas nästa dag på söndagseftermiddag. 

Hoppas vi ses! 

Vinterhajk 2017

Matilda Knutar

Vinterrådd 10.2

Den 10.2 ordnar Wasa Fyrvaktare det årliga vinterråddet, i år vid Jungsund vandringsled. Detta dagsevenemang är för hela kåren och det brukar vara ett av vårvinterns höjdpunkter!

Nedan hittar ni ett brev med all info ni behöver.  

Infobrev 

Vera Turtonen

Styrelsebytarhelg

Under helgens lopp hade Wasa Fyrvaktare sin officiella styreslebytarhelg! Med god mat och gott sällskap avgick styrelsen 2017 och styrelsen för 2018 invigde därmed sitt första möte på lördag morgon. 

Vi tackar gamla styrelsen och seglar fram mot nya möjligheter!

 

 

Matilda Knutar

Våren 2018

Välkommern till scoutåret 2018! 

Hoppas alla är taggade på att börja på ett nytt scoutår fyllt med roliga seglatser, hajker och veckomöten. Inför vårterminen kommer vi inte att ordna en gemensam terminstart, utan varje åldersgrupp kommer var för sig att hålla ett eget möte som kickar igång deras termin: 

Vargungarna: 23.1 

Äventyrsscouter: 16.1 

Spejarscouter: 23.1 

Programsidan här på hemsidan är nu uppdaterad och varje åldersgrupp har ett schema för vårterminen. Ta en titt och se hur din vår kommer att se ut!

Ta gärna och kolla in "På gång i kåren" under programsidan. Där uppdateras det viktiga datum och händelser som berör kåren.

 

 

Matilda Knutar

Utvärderingsblankett för Tomteförläggningen 2-3.12

Bästa Scout och/eller Scoutförälder,

Vi är otroligt glada och stolta över att ha uppnått årets Tomteförläggning! Vi har aldrig haft så duktiga, motiverade och glada scouter på plats – ett nöje att vara scoutledare helt enkelt!

Men vi vill också gärna veta vad ni tyckte, för att bli ännu bättre, och för att utveckla vår verksamhet. Så sätt er gärna ned tillsammans med ert barn och fundera på hur veckoslutet lyckades och fyll i denna utvärderingsblankett!

Tack på förhand!
 

En av patrullerna ute på patrullrådd

Wasa Fyrvaktare

Ny Fyrvaktarstyrelse för 2018

Fyrvaktarna valde ny styrelse för verksamhetsåret 2018 på sitt höstmöte 1.12! Styrelsen ser ni nedan:

Kårchef: Mathias West
Uppdragschef: Johanna Kull
Programchef: Vera Turtonen
Kommunikationschef: Matilda Knutar
Ekonom: Sonja Sunde
Sekreterare: Axel Häyry
Båtsman: Linus Törnqvist

Vi gratulerar de invalda – tillsammans skapar vi verksamhetsåret 2018! Det blir ett kanonbra år!

Wasa Fyrvaktare