Våren 2018

11.01.2018 kl. 19:10

Välkommern till scoutåret 2018! 

Hoppas alla är taggade på att börja på ett nytt scoutår fyllt med roliga seglatser, hajker och veckomöten. Inför vårterminen kommer vi inte att ordna en gemensam terminstart, utan varje åldersgrupp kommer var för sig att hålla ett eget möte som kickar igång deras termin: 

Vargungarna: 23.1 

Äventyrsscouter: 16.1 

Spejarscouter: 23.1 

Programsidan här på hemsidan är nu uppdaterad och varje åldersgrupp har ett schema för vårterminen. Ta en titt och se hur din vår kommer att se ut!

Ta gärna och kolla in "På gång i kåren" under programsidan. Där uppdateras det viktiga datum och händelser som berör kåren.

 

 

Matilda Knutar
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Välkommen till Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare!


Wasa Fyrvaktare är Vasas svenskspråkiga sjöscoutkår. I Finlands soligaste stad bedriver sjöscoutkåren sedan 2001 kustverksamhet för både små och stora sjöscouter. Du hittar oss oftast vid vår Kårlokal invid Villa Gerby där de olika åldersgrupperna har sina veckomöten, men rätt ofta håller vi även till vid Wasa Segelförening där kårens segelbåt står. Vi hittas också ute på havet, längs vandringsleder, på hajker, förläggningar och på läger. På hemsidan hittar du allmän information om kåren, information om de olika.
 

På hemsidan hittar du allmän information om kåren, information om de olika åldergrupperna, om programmet och kontaktuppgifter. Nyfiken på vad vår scouting är för något? Ta en titt under fliken Bli scout! 

Höstmöte 14.10.2018

Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare kallar sina medlemmar till höstmöte!

Söndagen den 14.10.2018 klockan 13 kommer Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare att hålla sitt höstmöte. Mötet hålls i Wasa Segelförenings utrymmen. På mötet väljs kårstyrelse inför kommande verksamhetsår. Därtill behandlas medlemsavgiften för 2018, verksamhetsplanen samt aktuella projekt. 

 

Höstmötets handlingar hittar ni här

 

Välkommna! 

Mathias West

Åldersgruppstävlingar 2018

När?

29-30.9 

Var?

Iskmo-Jungsund vandringsled

Vem ordnar?

Scoutkåren Vasa Korsfarare 

Vem får delta? 

Äventyrrscouter, spejarscouter, explorerscouter, rovers & ledare

Hur anmäler jag mig?

Via denna länk: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/tilaisuus_tiedot.aspx?TIAId=22763

 

Matilda Knutar

Ny återbetalningsmetod för kostnader

Wasa Fyrvaktare har sedan 1.9.2018 tagit i bruk ett nytt system gällande återbetalning för olika kostnader man lagt ut för kårens del. Gå via denna länk: wasafyrvaktare.kululaskut.fi för ansökan om återbetalning.

Ekonomen hälsar att hon inte längre tar emot kvitton utan all ersättande betalning sköts via detta nya system! 

Du kan även trycka på bilden för att komma till sidan! 

 

Frågor? Kontakta vår ekonom Sonja Sunde. 

 

Matilda Knutar

Två lediga vargungeplatser

Vargungeplatserna har nu gått åt, så inga mera lediga platser! 

Matilda Knutar

Terminstart 15.8

Om exakt en vecka kickar vi igång vår scoutverksamhet igen. Den 15.8 kl. 18 vid kårlokalen i Villa Gerby kommer vi att hålla terminstarten. Kläder för utevistelse är behövligt samt ett gott humör!

Välkomna såväl gamla som nya scouter :) 

Kvarken18 (bild: Linus Törnqvist)

Matilda Knutar

Bra Flyt infobrev + packningslista

OBS! Kom också ihåg att de scouter som är anmälda ska ha med sig egen flytväst eftersom det inte finns tillräckligt att låna

 

Matilda Knutar